Novým trénerom Lev Praha je Fín Jalonen

10.10.2013 Celý región

Praha 10. októbra (TASR) - Český hokejový klub Lev Praha sa rozhodol pre zmeny v trénerskom štábe. Účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy od štvrtka povedie Fín Kari Jalonen, asistovať mu budú doterajší hlavný kouč Václav Sýkora a Ivano Zanatta.

Ako informoval pražský klub, päťdesiattriročný Jalonen podpísal zmluvu do konca sezóny 2013/2014. "Václav Sýkora sa obrátil na vedenie klubu so žiadosťou o uvoľnenie z pozície hlavného trénera, k čomu ho viedli rodinné dôvody. Vedenie klubu sa jeho žiadosti rozhodlo vyhovieť. Václav Sýkora však zostáva aj naďalej s tímom, keďže bude pokračovať v roli asistenta a bude pravou rukou hlavného kouča Kari Jalonena. Tento Fín má skúsenosti z KHL, kde viedol Torpedo Nižnij Novgorod a v minulosti spolupracoval s Václavom Sýkorom vo Fínsku," uviedol športový riaditeľ HC Lev Rašíd Chabibulin.

Kari Jalonen pôsobil počas aktívnej kariéry v najvyššej fínskej, švédskej i francúzskej súťaži a zahral si aj v zámorskej NHL, kde obliekal dresy Calgary a Edmontonu. Zúčastnil sa aj šiestich svetových šampionátov v drese "Suomi". Ako tréner odštartoval v TPS Turku. Vo fínskej lige strávil deväť sezón a štyrikrát doviedol svoje mužstvo k titulu – trikrát Kärpät Oulu a raz IFK Helsinki. Uplynulé dve sezóny strávil na striedačke Torpeda Nižnij Novgorod. Od sezóny 2014/2015 bude pôsobiť pri fínskej reprezentácii.

Lev Praha momentálne figuruje na 6. priečke Západnej konferencie KHL, keď v 14 zápasoch nazbieral 24 bodov.
 

Vyberte región